Openingstijden tuinen; 
Het is vanaf 15 mei 2019 mogelijk om tijdens een bezoek aan de winkel ook onze theetuinen, het bezoekerscentrum of de bijen te bezichtigen. Tegen een entréé van 5 euro inclusief koffie of thee kun u de theetuinen bezichtigen. Hier is onder andere een 70 meter lange verticale groene wand te zien die mooi door de tuinen heen loopt. Deze eindigt in een prachtige hangmattentuin die prachtig is gemozaïekt. Hier zijn soltiare bijenstanden en insectenhotels te vinden die als kunststuk figureren. 

In 1985 is er een begin gemaakt met de aanplant rond het ruim 1,5 ha grote perceel. Doel hiervan was het perceel windluw te maken en tevens in de voedselbehoefte van de bijen te voorzien. Hiertoe werden insectvriendelijke (=nectar en stuifmeelleverende ) planten aangeplant, evenals in de verschillende tuinen. Voor een groot deel werden de planten zelf gekweekt, resp. vermeerderd. De verschillende tuinen hebben borders, die niet alleen voor bijen maar ook voor vlinders en andere insecten aantrekkelijk zijn met voor ieder seizoen zijn eigen bloeiers. Het is een rustgevend geheel met zitjes tussen de fraaie aanplant met prachtig gekleurde bloemen en diverse paden die het geheel met elkaar verbinden. Zo wandelt U tussen vlinders en o.a. bloembezoekende bijen. Het rustgevende gezoem, een verademing temidden van prachtig gekleurde bloemen. Er is een groot terras waar we als het mooi weer is tijdens de rondleidingen heerlijk kunnen pauzeren terwijl we genieten van de prachtige orangerieplanten met als specialiteit zo’n 50 verschillende Brugmansia’s (voorheen Datura). Er is een BBQ/kampvuurtuin en een biologische groentetuin.

Imkerij Immenhof gaat biologisch en ecologisch te werk. Bij de aanleg is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Zo wordt ook het regenwater opgevangen ter bevloeiing van planten en het spoelen van de toiletten in het bezoekerscentrum.

Diverse tuinen zijn in samenwerking met hoveniers- en bestratingsbedrijf ‘Masta Landscaping’ van zoon Jaimy Hallmans en compagnon Dominque Sas ontworpen en aangelegd. www.mastalandscaping.com
Zo is samen de Balinese tuin aangelegd, een exclusieve tuin. Het geheel ademt een tropische sfeer door zijn uitheemse beplanting zoals palmen, bamboes, bromelia's en orchideeën. Gonnie en Marcel gingen speciaal naar Bali om de sfeer te proeven van het land en voor deze tuin diverse zandstenen en houten ornamenten uit te zoeken; zoals de poort met prachtig houtsnijwerk waardoor je de tuin betreedt. Er is voor deze tuin gekozen om de boodschap van “verdraagzaamheid en saamhorigheid” die je in Bali en bij de bijen aantreft over te brengen.

 

 • 1 -

  Wild bloemenveld

 • 2 -

  Fontein op het terras

 • 3 - (voorheen Datura)

  Bijen in Brugmansia

  (voorheen Datura)

 • 4 -

  Groentetuin

 • 7 -

  Balinesetuin