Als u een bezoek wilt brengen aan Imkerij Immenhof dan kan dat op de volgende manieren; 

Theetuinen (nieuw);

Vanaf 15 mei openen we onze theetuinen. 
Wilt U even Ontspannen onder het genot van biologische producten op het terras tussen de tropische planten, of wilt u rondlopen in de Prachtige theetuinen van Imkerij Immenhof…….We bieden u de mogelijkheid om onze theetuinen te bezoeken. Wandel door de tuinen langs een 70 meter groene verticale wand. Geniet van een biologische kop koffie vanuit schommelbanken, hangstoelen, een 100% gerecycled gemaakt houten huisje, terrassen tussen de planten en wilde bloemen. Neem eens een kijkje in onze nieuwe hangmattentuin, omringt met allerlei verschillende kleuren rozen en wilde bloemen. Kijk vanuit de schommelbanken en schommels naar de mooi gemetselde solitaire bijen- insectenhotels rondom de hangmatten. Genoeg om "natuurlijk'' te genieten op de imkerij. 

U kunt heerlijk uitgebreid lunchen op ons terras tussen de tropische planten. Klik hier om voedselverspilling tegen te gaan en maak een afspraak om bij ons uitgebreid lunchen of klik hier om een high tea te reserveren. (min.1 dag van tevoren reserveren). Bekijk hier ons standaard assortiment 

Winkel;

Wilt u liever iets kopen in onze winkel dan de webshop dan bent u van harte welkom op woensdag t/m zaterdag tussen 9:00 en 18:00 uur. Het is dan echter niet mogelijk honing te proeven. Dit kan vooralsnog alleen tijdens een rondleiding en Bed Bij Breakfast overnachting.

 

Bed Bij Breakfast;

Wilt u op uw gemak door onze tuinen lopen en "natuurlijk" genieten in onze Balinese tuin, dan is dit mogelijk! Als u bij ons een overnachting boekt dan heeft u de vrijheid om op eigen houtje door onze tuinen te lopen. Verder verblijft u in een aziatisch ingericht huisje met alle gemakken voorzien. Boek nu een overnachting via de volgende link: Bed Bij Breakfast.

 

Rondleiding;

Wilt u zo een rondleiding bijwonen dan kan dit door als groep te boeken vanaf 15 personen of om als individu aan te sluiten bij een andere groep. Hier links in het menu ziet u de kopjes; bezoek groepen en individuele bezoekers staan, hier worden deze opties verder uitgelegd.  

In 2001 zijn we gestart met het rondleiden van groepen. Het doel van deze rondleiding is om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen. Het belang van de bijen staat voorop, niet geheel overbodig in een tijd waarin de bijen het wereldwijd zo moeilijk hebben. Er wordt o.a. verteld hoe de honing door de bij verzameld wordt en welke bijzondere eigenschappen honing en de andere bijenproducten hebben. We drinken een kopje thee/koffie, proeven diverse soorten honing en een glaasje mede en ambrosia. Ook is er dan gelegenheid om iets in de winkel te kopen. Verenigingen, families, scholen, bedrijven, imkers, iedereen kan bij ons terecht voor “een verhaal op maat”. Een zeer informatief en gezellig uitstapje.

Dit bezoek betreft 

● Een rondleiding van ± 2 uur.
● Introductie over opzet en doelstelling van Imkerij Immenhof.
● Belang en nut van bijen en andere insecten.
● Uitleg over onze ,,zachtaardige Buckfastbij” buiten bij de opgestelde kasten. 
● Het bekijken van bijen, hommels en wespen achter glas in een speciale “bijenkijkruimte”.
● Wandeling door diverse tuinen.
● Bezichtigen van de Balinese tuin.
Pauze Koffie/thee met een plakje honingkoek op het terras buiten bij mooi weer.
● Uitleg na de pauze in het bezoekerscentrum aan de hand van opgestelde 
materialen; thema ,,het imkeren vroeger en nu”, en uitleg over de producten
die met behulp van de bijen verzameld worden, zoals; honing, propolis, koninginnegelei (Royal Jelly), bijengif, 
bijenbrood en de positieve invloeden hiervan op de mens.
● Gezellig afsluiten met proeven van honing, een glaasje mede en ambrosia.
● Ook is er na afloop nog de mogelijkheid tot het kopen van producten.