Honing 

Imkerij Immenhof verkoopt natuurzuivere honing zonder toevoegingen. Sommige soorten zijn vloeibaar, andere zijn gekristalliseerd. Alle kwaliteitshoningen zullen op den duur kristalliseren, de een iets sneller dan de ander. Dit doet echter geen afbreek op de kwaliteit. Je herkent het kristalliseren aan een witte neerslag en het vormen van kristallen in de honing. Wil je de honing weer vloeibaar hebben zet de pot dan in een waterbad van max 40 graden(lichaamstemperatuur) of een tijdje op de verwarming. Honing bevat enzymen die lichaamsprocessen ondersteunen die temperatuurgevoelig zijn en door warmte stuk gaan. Verwarm daarom nooit boven de 40 graden en doe de honing daarom nooit in te warme thee of melk. 

zoek
 

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.Zomer2.jpg
Zomerhoning 500gr
€ 8,00

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.Koolzaad2.jpg
Koolzaadhoning 500 gr
€ 8,00

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.Immenhof2.jpg
Immenhof honing 500 gr
€ 8,00

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.Linde2.jpg
Lindehoning 500 gr
€ 8,00

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.Bloemen2.jpg
Bloemenhoning 500 gr
€ 8,00

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.Acacia2.jpg
Acaciahoning 500 gr
€ 8,50

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.Boekweit2.jpg
Boekweithoning 500 gr
€ 8,50

Reichswaldhoning 500 gr
€ 8,00

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.Kastanje2.jpg
Kastanjehoning 500 gr
€ 10,00
powered by myShop.com

Voor alle soorten honing geldt; 
- Honing zit boordevol vitamines en mineralen.
- Honing is zeer genezend: wonden herstellen tot 10x sneller als ze met honing worden behandeld.
- Honing heeft bacterieremmende eigenschappen. 
- Honing is een slijmoplossend middel.
- Honing bevat etherische oliën, verdunt slijm en vermindert hoestprikkels.
- Alle honing bevat een enzym dat hydrogeen peroxide produceert. Dit is een bewezen antiseptische (ontsmettende) stof met   antibacteriële werking.

Voor de diverse soorten gelden; 
Acaciahoning Goed bij hoest en verkoudheid, is bloedzuiverend, antiseptisch(ontsmettend), en helpt bij spijsverteringsklachten die het gevolg zijn van een te grote zuurafscheiding van de maag. Door het hoge fructosegehalte blijft deze honing lang vloeibaar.
Bloemenhoning Gemengde bloemenhoning van diverse planten. Goed tegen allergieën en hooikoorts.
Boekweithoning Bevat vit. P nodig voor het opnemen van vit. C.  heeft 5.5 maal zoveel antioxidanten als andere honing, is het rijkst aan enzymen en zeer rijk aan mineralen. Versterkt bij uitputting ‘s verschijnselen. Gaat hoest tegen. En heeft een zeer gunstig effect op de doorbloeding van de aderen. Helpt tegen opvliegers.
Dennenhoning Rijk aan mineralen en bekend om zijn antiseptische (ontsmettende) werking. Goed voor lucht- urinewegen en de bloedsomloop.
Dopheidehoning Deze mono florale honing is mineralenrijk en zeer smakelijk. Bevat als alle honingen veel waardevolle stoffen, die op diverse plaatsen in het lichaam processen bijsturen.
Heidehoning Zeer rijk aan enzymen. Goed voor blaas,- prostaat- en urinewegen. Struikheide is antiseptisch, urine afdrijvend en bevordert de spijsvertering. Deze honing wordt over het algemeen gebruikt bij blaas- en nier infecties en bij andere nierkwalen (ook bij nier- of gal stenen). Het ontgift de nieren. Ook geschikt bij reuma en jicht.
Immenhofhoning Gemengde bloemenhoning afkomstig van diverse planten rondom de Imkerij. Goed tegen allergieën en hooikoorts. 
Kanstanjehoning werkt bloedzuiverend, heeft een gunstig effect op de neiging tot trombose, aderontsteking, spataderen, bloedarmoede en slechte eetlust en heeft een gunstig effect op de bloedsomloop. 
Klaver Goed voor luchtwegen, nieren en urinewegen. Goed tegen urineretentie (achterblijven van urine in de blaas) en tegen diarree. Als kruid(bloem)wordt het tegen overgangsklachten, jicht en reuma gebruikt. 
Koolzaadhoning Goed voor de luchtwegen, vocht afdrijvend en heeft een sterk reinigende functie, maagverzachtend. Zeer geliefd bij kinderen en mensen die niet zo van honing houden. 
Korianderhoning Gunstige werking op de darmen. Tegen gasvorming, tegen maag- en darm klachten, tegen een opgeblazen gevoel, etlust bevorderend, spijsvertering bevorderend, anti reumatische werking en verlichtend bij gewrichtspijnen. 
Lavendelhoning De Lavendelhoning is kalmerend, vocht herstellend, verbetert het aanzien van de huid en herstelt de balans tussen lichaam en geest. Heeft een gunstig effect bij griepachtige verschijnselen, hoofdpijn en slaapstoornissen. 
Lindehoning Heeft een gunstige werking op de zenuwen, werkt positief bij nervositeit, onrust, slaapstoornissen zoals slapeloosheid, en verder ook bij koorts, bronchitis en hardnekkige hoest. Daarnaast heeft hij ook een antiseptische werking (ontsmettend). 
Manuka honing bezit buitengewoon krachtige antibacteriële en antivirale eigenschappen die niet in andere honingsoorten worden aangetroffen. Dit is kwalitatief de beste honing ter wereld. Ze draagt bij aan een betere weerstand en wordt met succes gebruikt voor het behandelen van: wonden, zweren, brandend maagzuur, maagzweren , brandwonden, keelpijn, droge huid, ontstekingen aan de huid, koortslip, ringworm, spijsverteringsproblemen en nog veel meer. 
Paardenbloemhoning Werkt ontgiftend en bloedzuiverend. Heeft een gunstige werking op het spijsverteringsstelsel en de lever, is eetlustopwekkend, aansterkend en laxerend. 
Tijmhoning Goed tegen verkoudheid, vastzittend slijm, aanhoudende hoest en keelpijn. Stimuleert de spijsvertering, gaat griep tegen en is goed voor de longen. Heeft een antiseptische werking.