Koninginnegelei (Royal Jelly)

Koninginnegelei werkt uitstekend bij bloedarmoede, lusteloosheid, ouderdom, vermoeidheid, ziekte van Pfeiffer, overspannenheid, depressiviteit en andere vermoeidheidsklachten. Ook de sportman of -vrouw en degene die herstellende is van een ziekte kan veel baat hebben bij koninginnegelei. Daarnaast gaat koninginnegelei ook littekenweefsel tegen en zorgt het voor een mooie wondgenezing.

zoek
 

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.acacia en koninginnegelei.jpg
Acaciahoning incl. 5gr Koninginnegelei 505 gr
€ 11,00

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.kg open.jpg
Koninginnegelei 25 gr
€ 13,50

https://plugin.myshop.com/images/shop4001900.pictures.kg open.jpg
Koninginnegelei 50 gr
€ 23,50
powered by myShop.com

Koninginnegelei wordt door de bijen uit speciale voedselklieren in hun kop uitgescheiden. De bijenlarve krijgt tot aan de derde dag dit voedsel toegediend, daarna wordt overgegaan op honing en pollen, terwijl de koningin uitsluitend gevoed wordt met koninginnegelei. Het is de rijkst-denkbare voeding in de natuur. Koninginnegelei is een geelachtig-groene substantie met een scherpe smaak. De gelei bevat een zeer grote dosis eiwitstoffen, vitaminen (vooral B-complex), mineralen, aminozuren, antibiotica, hormonen en glyceriden. Verder nog een aantal niet geïdentificeerde stoffen, die misschien het geheim bevatten van de wonderbaarlijke vruchtbaarheid in de bijenwereld (koningin die tot 2000 eitjes per dag kan leggen). 

Koninginnegelei bestaat uit;
67% water en 33% droge stof, in die laatste worden 12% eiwitten, 6,5% vet, 12,5% enkelvoudige suikers, 62% mineralen 2,8% nog niet geïdentificeerde stoffen.
Vitaminen: thiamine-B1, riboflavine-B2, niacine-B3panthoteenzuur-B5 pyridoxine-B6, Inositol-B7, Biotine-B8, Foliumzuur-B9, Cobalamine-B12, Vitamine A,C, D en E komen in mindere mate voor. 
Ook groeistoffen, dus hormonen komen er in voor en evenals antibacteriële en antibiotische stoffen.
Een aantal vetzuren die voorkomen; Cetotransdecenedinezuur, Hydroxytransdecenedinezuur, Sebacinezuur, Pimeline- en Palmitinezuur, Stearinezuur
De voorkomende aminozuren; Alanine, Cysteine, Histidine, Leucine, Phenylalanine, Proline,Taurine, Tryptofaan,Valine, Glutaminezuur, Arginine Glycine, Isoleucine, Lysine, Methionine, Serine, Threonine, Tyrosine.
Mineralen ; IJzer, Chroom, Mangaan, Nikkel, Calcium, Koper, Fosfor en Silicium.