Openingstijden tuinen; 
Van 19 mei t/m half oktober is het mogelijk om tijdens een bezoek aan de winkel ook onze theetuinen, het bezoekerscentrum of de bijen te bezichtigen. Wij verkopen seizoenskaarten voor 20 Euro of een entréé van 5 euro om de theetuinen te kunnen bezichtigen. Zo kunnen wij er elk jaar weer voor zorgen dat de tuinen er tip top uitzien en kunnen er nieuwe (Kunst)-projecten gemaakt worden. Voor kinderen t/m 5 jaar is de toegang gratis.

Ondanks corona kan iedereen zonder afspraak vrijblijvend langskomen voor de tuinen en/of het terras.

Wilt U even rondlopen in de Prachtige theetuinen van Imkerij Immenhof…….We bieden u de mogelijkheid om onze theetuinen te bezoeken. Wandel door de tuinen langs een 70 meter groene verticale wand. Geniet van een biologische kop koffie vanuit schommelbanken, hangstoelen, een 100% gerecycled gemaakt houten huisje, terrassen tussen de planten en wilde bloemen. Neem eens een kijkje in onze nieuwe hangmattentuin, omringt met allerlei verschillende kleuren rozen en wilde bloemen. Kijk vanuit de schommelbanken en schommels naar de mooi gemetselde solitaire bijen- insectenhotels rondom de hangmatten. Genoeg om "natuurlijk'' te genieten op de imkerij. 

In 1985 is er een begin gemaakt met de aanplant rond het ruim 1,5 ha grote perceel. Doel hiervan was het perceel windluw te maken en tevens in de voedselbehoefte van de bijen te voorzien. Hiertoe werden insectvriendelijke (=nectar en stuifmeelleverende ) planten aangeplant, evenals in de verschillende tuinen. Voor een groot deel werden de planten zelf gekweekt, resp. vermeerderd. De verschillende tuinen hebben borders, die niet alleen voor bijen maar ook voor vlinders en andere insecten aantrekkelijk zijn met voor ieder seizoen zijn eigen bloeiers. Het is een rustgevend geheel met zitjes tussen de fraaie aanplant met prachtig gekleurde bloemen en diverse paden die het geheel met elkaar verbinden. Zo wandelt U tussen vlinders en o.a. bloembezoekende bijen. Het rustgevende gezoem, een verademing te midden van prachtig gekleurde bloemen. Er is een groot terras waar we als het mooi weer is tijdens de rondleidingen heerlijk kunnen pauzeren terwijl we genieten van de prachtige orangerieplanten met als specialiteit verschillende Brugmansia’s (voorheen Datura). Er is een BBQ/kampvuurtuin en een biologische groentetuin.

Imkerij Immenhof gaat biologisch en ecologisch te werk. Bij de aanleg is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Zo wordt ook het regenwater opgevangen ter bevloeiing van planten en het spoelen van de toiletten in het bezoekerscentrum.

Diverse tuinen zijn in samenwerking met hoveniers- en bestratingsbedrijf ‘Masta Landscaping’ van zoon Jaimy Hallmans en compagnon Dominque Sas ontworpen en aangelegd. www.mastalandscaping.com
Zo is samen de Balinese tuin aangelegd, een exclusieve tuin. Het geheel ademt een tropische sfeer door zijn uitheemse beplanting zoals palmen, bamboes, bromelia's en orchideeën. Gonnie en Marcel gingen speciaal naar Bali om de sfeer te proeven van het land en voor deze tuin diverse zandstenen en houten ornamenten uit te zoeken; zoals de poort met prachtig houtsnijwerk waardoor je de tuin betreedt. Er is voor deze tuin gekozen om de boodschap van “verdraagzaamheid en saamhorigheid” die je in Bali en bij de bijen aantreft over te brengen.

 

 • 1 -

  wilde bloemenveld

 • 2 -

  Hangmattentuin

 • 3 -

  Theetuinen Imkerij Immenhof

 • 4 -

  Hangmattentuin

 • 5 - De verticale groene wand is 70 meter lang en slingert mooi door de tuinen heen.

  Verticale groene wand

  De verticale groene wand is 70 meter lang en slingert mooi door de tuinen heen.

 • 6 - Het grote vogelnest wat gemaakt is van een trampoline en wilgentenen. Het zeil is gemaakt door Atelier "Meer".

  Het grote vogelnest

  Het grote vogelnest wat gemaakt is van een trampoline en wilgentenen. Het zeil is gemaakt door Atelier "Meer".

 • 7 -

  Lathyrus wand met diverse Salvia

 • 8 -

  Solitaire bijenstand

 • 9 -

  Barbecuetuin

 • 10 - 100% gereycled houten huis.

  100% gereycled houten huis.